Το Πρόγραμμα E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) , του μεγαλύτερου και παλαιότερου πανεπιστημίου της Ελλάδας, παρουσιάζει το διαδικτυακό μάθημα «Εφαρμογή της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» , το οποίο έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες να να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν γενετικές πληροφορίες για στοχευμένες εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές.
Κορυφαίοι ειδικοί σε θέματα Γενετικής, Διατροφής και Παχυσαρκίας από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο , θα μοιραστούν τις γνώσεις, την εμπειρία, τις συμβουλές και τις γνώσεις τους σχετικά με βασικές πτυχές της διατροφής ακριβείας. Αυτό το μοναδικό και καινοτόμο διαδικτυακό μάθημα παρέχει πληροφορίες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της διατροφικής γενετικής, της γενετικής της διατροφικής συμπεριφοράς και των αλληλεπιδράσεων θρεπτικών-μικροβίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μετάφραση αυτής της γνώσης σε πρακτικές συμβουλές διατροφής και τρόπου ζωής.
Προφίλ Συμμετεχόντων
Το μάθημα είναι ανοιχτό σε πτυχιούχους με τα κατάλληλα προσόντα από όλο τον κόσμο, με Πτυχία Ιατρικής, Διατροφής & Διαιτολογίας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Νοσηλευτικής ή συναφείς τομείς.
Ακαδημαϊκή Ευθύνη:
Αριστείδης Ηλιόπουλος , Καθηγητής Βιολογίας & Γενετικής, ΕΚΠΑ, Ελλάδα
Online Εκπαιδευτές/Συγγραφείς του μαθήματος:
Δέσποινα Σανούδου , Καθηγήτρια Φαρμακογονιδιωματικής, ΕΚΠΑ, Ελλάδα
Καλλιόπη Γκούσκου , Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας & Γενετικής, ΕΚΠΑ, Ελλάδα
Σταυρούλα Κανώνη , Αναγνώστρια (Αναπλ. Καθηγήτρια) στη Διατροφογενετική και την Καρδιαγγειακή Υγεία, Queen Mary University of London, UK
Σπυρίδων Κανελλάκης , Διαιτολόγος & Ψυχολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος
Το πρόγραμμα οδηγεί σε Πιστοποιητικό Μαθήματος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025